Kategorier
Kattungar till salu Kattungarnas uppväxt

Så kryper kattungarna upp i knäet och somnar

När jag sätter mig i kattlekhagen kommer först Glimta och Guldklimp. Så kryper kattungarna upp i knäet på mig och somnar. Strax därefter kommer svarta Skimmer och sällar sig till dem. Kattungarna ligger i en lurvig hög på varandra.

Kattungen Glimra vill också ha närhet, även om hon inte är trött och vill sova. Glimra varierar mellan att klättra benen och ta en tur runt min rygg. Till slut bestämmer hon sig för att lägga sig tätt intill och slicka på min hand. Ibland testar Glimra att bita försiktigt i tummen med sina sylvassa kattungetänder, samtidigt som hon plirar mot mig med sina stora blå ögon. Som för att testa vad matte ska säga. Försiktigt säger matte. Då slutar hon. För en stund.

Virvla och Spira har massor av energi och brottas i ett hörn av kattlekhagen. När de förflyttar sig bakom ryggen försvinner de ur synfält, men jag hör och känner hur de varierar mellan att klättra uppför kattlekhagens nätvägg och uppför min rygg. Det senare är mindre populärt av matte, men vad står man inte ut med. Tio minuter senare har jag sex underbara kattungar som på ett eller annat ställe ligger och sover på mig.

Då vaknar plötsligt Guldklimp i knäet och tittar upp och ser mig rakt in i ögonen. Kattungen spinner högt. Övriga syskonen sover fortsatt djupt.

Önskar jag kunnat föreviga dessa underbara sovandes kattungar. Men kameran ligger utan räckhåll. Bidrar istället med en bild från en halvtimme senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *