Kategorier
Norska skogkatter

När den tjocka katten snor den smala kattens mat

Att säga att skogkatten Stoy är tjock är nog att överdriva. Men Stoy är absolut ett litet matvrak och matte håller koll så han inte går upp i vikt. Skogisen Tjejen däremot är kräsen med maten, ganska smal och det skulle inte skada om hon gick upp något hekto. Tjejen har även en tendens att vilja äta lite kattmat i taget, gå ut en sväng på balkongen och filosofera för att sen gå in och äta några tuggor kattmat igen. Och så kan det fortsätta några gånger. Detta vet ju förstås Stoy om och han glufsar gärna snabbt i sig hennes mat när hon tar en ”matpaus”. Han äter så fort som möjligt så att han ska hinna få i sig så mycket som möjligt innan någon upptäcker honom.

Varje dag får matte ingripa och ställa undan Tjejens mat så att hon ska ha lite mat kvar när hon blir mer sugen.

Som hankatt ska Stoy väga mer än Tjejen som är hona, och han har betydligt kraftigare benstomme än vad hon har. Men det är viktigt att han inte går upp för mycket i vikt eftersom det skulle vara ohälsosamt.

Som matte försöker man med lite olika tricks ibland. Idag fick Tjejen fortsätta att äta sin kattmat ute på balkongen, vilket hon ibland gillar och med förhoppningen att hon då skulle äta lite bättre. Stoy sprang genast dit och fick förmaningen att han måste vänta tills Tjejen ätit färdigt. Men det är så svårt att vänta för en liten matsugen katt.

Stoy kunde inte riktigt hålla sig från att vänta tills hon ätit färdig den här gången. Utan han stack dit en tass för att försöka dra hela matskålen till sig. Med ytterligare en liten förmaning från matte att han fick vänta tills Tjejen blev kvar satt han sen bredvid och höll ut. Och visst blev det lite kattmat kvar till honom som Tjejen till slut lämnade.

image

image

image

image

image

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *