Kategorier
Katten Sessan Kattungarnas uppväxt

Kattungen Virvla har precis öppnat ögonen och utforskar världen

kattungen Virvla är en norsk skogskatt, 11 dagar gammal
Kattungen Virvla har precis öppnat ögonen.

Kattungarna är 11 dagar gamla. Nu har de börjat att öppna ögonen. Inte så där helt öppet på en gång, utan först bara en anings kikandes. Sen lite mer. Men nu ser man att de små kattögonen är öppna.Det sägs att små kattungar ser dåligt, men det märks ändå att de har fått ett visst synfält. Ända sedan den första lilla ögonspringan har det blivit mer aktivt i lådan där kattungarna bor. De kravlar över varandra och det är inte fullt lika mycket pip som tidigare, om de skulle råka komma en bit bort från kattmamman. De tycks se var kattmamman och resten av kattungarna befinner sig.

Benen bär inte riktigt än. Med en stor, rund och go mage och små otränade ben får kattungarna än så länge släpa sig runt, halvt krypandes. Men det verkar fungera bra ändå.

När Virvla tas upp för att fotograferas passar hon på att utforska världen. Och matte får hålla koll på att hon inte kryper över stolskanten.

Kattungen Virvla, 11 dagar gammal Norsk skogskatt
Virvla tycker inte om att bli fotograferad och vrider och vänder på sig när matte försöker få en bild. Men så är man ju också bara en 11 dagar gammal kattunge.
Kattunge sköldpadda, Norsk skogskatt
En liten fin sköldpadda, flerfärgad kattunge, Norsk Skogkatt är Virvla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *