Kategorier
Kattungarnas uppväxt Tjejen

Kattmamman söker en stund ro i lekhuset

Kattmamman ”Tjejen” är en duktig kattmamma. Hon har bra hand om de små kattungarna, slickar dem rena och har lärt dem allt de kan i livet, hur de ska gå på kattlådan och annat. Hon går tålmodigt åt sidan när någon kattunge vill ha just hennes kattmat, fast de har egna kattmatskålar precis bredvid.

Flera gånger per dag går kattmamman sina kontrollvändor och ropar in dem alla för att se att ingen saknas. Hon gosar med dem ibland och hon förmanar dem ibland. Hon låter tålmodigt kattungarna hänga i hennes svans och viftar lite mer på den så de ska tycka att det är extra roligt att leka med den. Kattungarna är sju veckor gamla, och kattmamman är ett under av tålamod och omtänksamhet.

Fast även en kattmamma kan behöva lite ro och egen tid för att orka med. Vanligen hoppar Tjejen då upp på ett bord, där får hon bra överblick och en stund för sig själv, eftersom kattungarna än så länge är för små för att ta sig upp dit.

Idag testar hon istället att krypa in och gömma sig i det lilla kattlekhuset i papper som står på golvet. Kattungarna leker själva en bit bort. Kattmamman kan se dem genom pappersfönstret och får samtidigt ha lite mysigt en stund.

Men inget lugn som varar för evigt. Tjejen får i alla fall några minuters vila innan kattpappan ”Stoy” kommer och lägger sig på utsidan av huset. Han petar på henne genom en fönsterruta. Han vill så gärna leka. Tjejen låter honom hållas och faller inte för det tricket. Några sekunder senare kommer en kattunge springande i ilfart rakt in och genom katthuset och halvt över kattmamman, innan den springer vidare ut genom den andra ingången. Då ger kattmamman upp och går därifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *