Kategorier
Kattungarnas uppväxt Norska skogkatter

5 anledningar att köpa en Kattlekhage till kattungarna

Jag hade förberett fint med en ”kattlåda” inför de kommande kattungarna och min förhoppning var att min katt Tjejen, den blivande kattmamman, skulle bli nöjd med sin nya tillfälliga boning. Men då Tjejen vägrade att ens gå in och kolla i den insåg jag att den inte dög åt henne. Min andra lådtokiga katt Stoy testade dock glatt den första lådan, som dock nu har fått åkt på soptippen.

Jag funderade över vad jag då skulle införskaffa till de kommande kattungarna, och ville ha något som jag kunde återanvända i något annat sammanhang. Dessutom ville jag att den skulle vara prisvärd och enkel att förvara när den inte användes. Tillslut bestämde jag mig för att köpa en kattlekhage.

5 fördelar med en kattlekhage

Det här tror jag kan vara fördelar med en kattlekhage:

  1. Den är stor – katt, kattungar och kanske till och med matte får plats i den!
  2. Platsbotten som skyddar golvet, för kattungarna lär väl inte födas rumsrena..
  3. Kan återanvändas vid semester framöver om katterna ska med. I och med att botten är avtagbar kan den även användas på gräsmattan.
  4. Den är lätt att flytta mellan rum. Tanken är att först ha den i sovrummet för att sen ta in den i vardagsrummet när kattungarna blir lite större.
  5. Tar liten plats när den inte används. Den går snabbt att fälla upp och ned (cirka 2 minuter) och tar liten plats ihop vikt. Väger cirka 5 kg.

Snyggt eller praktiskt?

Efter mycket spanande, googlande och jämförelser mellan olika e-shopbutiker för djur insåg jag att det finns ofantliga varianter av kattlekhagar, både vad gällde material, storlek och snygghet.

Så klart att jag ville ha en snygg som skulle matcha min lägenhet. Problemet var att de snygga kattlekhagarna var för små. Att Tjejen och kattungarna får ett stort och bra utrymme känns viktigt. Med tanke på att den blivande kattmamman nu har gått upp över 1,6 kg räknar jag med att det kan bli flertalet kattungar…

Mitt snygghetskrav fick vika för Tjejens bekvämlighet, och jag införskaffade en grön ful men stor modell. Jag intalar mig själv att den skarpt gröna modellen kanske känns okej framåt jul så där.

Billigare att köpa via Amazon

Att köpa kattlekhagen via Amazon.co.uk är ett tips, eftersom det blev bra mycket billigare och jag betalade cirka 400 kr. Än så länge har bara Stoy utforskat den ordentligt, Tjejen har mest tittat in lite i den.

Om kattlekhagen i praktiken blir bra eller inte, får rapporteras framöver.

Katten Stoy testar den nya kattlekhagen,
Stoy testar den nya kattlekhagen. Med diametern 1,55 meter ser det ut att finnas stor tillräckligt yta för fler katter.
Kattlekhage köpt å Amazon till de kommande kattungarna.
Kattlekhage köpt på Amazon till de kommande kattungarna. Den har två ingångar på motsatta sidor som går att öppna. Plastgolvet går att plocka bort och nättaket går att dra undan med en dragkedja..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *