Kategorier
Kattungar till salu Kattungarnas uppväxt Tjejen

Hur många kattungar blir det?

Såg en bild på en kull på 10 (!!) kattungar på nätet och var tvungen att dubbelkolla att de verkligen var från samma kull. Visst var det så. De såg underbara ut men hur är det möjligt! Kunde den kattmamman ens gå eller släpade magen i golvet. Det normala är väl max hälften. Tänk om ens katt får tio kattungar, vilket liv det skulle bli hemma.

Har googlat runt för att se om jag kan hitta något tips på hur jag själv kan lista ut hur många kattungar min katt väntar. Många tar ultraljud på sin katt men min veterinär rekommenderade det inte då det kan vara onödig stress för katten. Jag tycket det låter vettigt och vill inte utsätta min katt för onödig stress bara för att stilla min egen nyfikenhet. Frågade förstås veterinären om risken att utan ultraljud kunna missa att en kattunge blir kvar i magen om inte alla kommer ut. Men den risken är tydligen liten och ultraljud inte standard. Så inget ultraljud blir det.

Någon på nätet påstår att kattmamman går upp ca 250 g per kattunge. Självklart åkte vågen fram igår och hon har nu, när det är är ca 2 veckor kvar till nedkomsten, gått upp 1, 1 kg. Då borde det bli fyra, och kanske fler om hon hinner gå upp ännu mer.

Ska bli spännande och se om det stämmer. Ska bli spännande med kattungar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *