Kategorier
Katten Astrid Katten Elsy Katten Guldklimp Katten Sessan Katten Skimmer Katten Spira Kattungar till salu Kattungarnas uppväxt

En kattunge kom oväntat promenerandes över golvet

Kattungarna är nu 3,5 veckor och trivs i kattlekhagen de nyligen flyttat till. De har inte full kontroll över kroppen än och går runt på ostadiga ben. Kattlekhagen ger dem yta att öva på och håller dem samlade. Jag blev därför ganska förvånad när en kattunge plötsligt kom promenerandes över golvet.

Kattmamman Tjejen jamar på ett kurrande sätt. Det gör hon regelbundet för att hålla kontakt med kattungarna. De svarar henne med sitt ljusare pipande. När kattungarna är vakna låter det lite hela tiden i lägenheten.

Kattungarna trivs i kattlekhagen där de har mer yta än i den tidigare bolådan. Går jag fram till kattlekhagen kommer de skyndsamt gående och sätter sig innanför öppningen och tittar på mig. Huvudet sticker knappt ovanför kanten så de är fortfarande för små att ta sig ut på egen hand. Klättra kan de inte än.

Kattungarna är nyfikna och växter fort. Varje dag noterar jag hur kattungarna har utvecklas ytterligare. Idag rörde de sig snabbare än igår. En kattunge försökte att få kattbollen i rullning som jag har lagt i kattlekhagen, men lyckas inte rubba dem. En annan går fram och petar på sitt syskon som nästan ramlar omkull. Några kattungar brottas med varandra.

Filmen: De röda kattungarna Glimra, Glimta och Spira i förgrunden. Glimta i mitten och Spira närmast väggen. Vi ser även Silversvarta Skimmer. Längre bort ser vi sköldpaddsfärgade Virvla och röda Guldklimp. Kattungarna är 3,5 veckor unga.

I morse pratade kattmamman på som vanligt. Jag reagerar inte speciellt mycket över det. Men plötsligt ser jag en liten kattunge komma promenerandes över golvet. Kattmamman sitter bredvid och tittar på den. Kanske lite förvånat. Kanske lite stolt.

Hur har du tagit dig ut? undrar jag. Har du lyckats på egen hand? Eller har kattmamman hjälpt dig på traven?

Jag stoppar tillbaka den lilla röda kattungen i kattlekhagen som verkar nöjd med sin utflykt och sällar sig till de andra kattungarna.

Det tar inte lång stund innan det blir fart på de andra kattungarna. Så hög fart det nu kan vara när de bara är 3.5 veckor gamla.

OM KATTUNGARNA: Kattungarna är av rasen Norsk Skogkatt (NFO) och är födda den 19 oktober 2013. De bor i dag i Stockholm men behöver flytta till nya bra hem i början av januari 2014. Är du intresserad av att köpa en kattunge finns mer information på sidan Kattungar till salu. De är renrasiga med stamtavla och förbokas snarast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *