Kategorier
Kattungarnas uppväxt

Var är kattungarna?

När jag kommer hem från jobbet går jag genast bort till kattungarnas låda för att se hur de mår. Oftast ligger de i en liten hög och sover. Men idag är lådan tom! Var är kattungarna?

Jag spänner ögonen i kattmamman som ser oskyldig ut och springer ut i köket. Den annars exemplariska kattmamman har fallit för instinkten och gömt dem.

Misstänker att hon har lagt kattungarna under gästsängen. Inte för att hon har flyttat dem dit tidigare, men skulle hon gömma dem någonstans vore det där. Därför hade jag förutseende täppt till alla skrymslen och vrår så att det inte skulle gå att ta sig under sängen. Trodde jag. Hur kattmman har lyckats få dit dem är en gåta. Hon måste ha klämt in dem genom något litet hål. Måtte kattungarna nu bara må bra.

Försiktigt plockar jag bort sakerna under sängen tills jag ser dem. Längst in mot väggen ligger kattungarna i en hög. När jag flyttar på sakerna så att jag ska nå dem kryper kattpappan in under sängen och lägger sig beskyddande bredvid dem. Det är ordning och reda på dig, tänker jag.

Försiktigt tar jag fram kattungarna en och en och placerar dem åter i kattungelådan. Alla mår bra.

Kattmamman ser först missnöjd ut. Men efter en stund är det som att inget har hänt och hon lägger sig i lådan och diar dem som vanligt. Kattpappan Stoy lägger sig i fönstret ovanför och håller koll. Jag kan slå vad om att han suckar över ”tjejer”.

Kattungarna är nu 2,5 veckor och till salu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *