Kategorier
Katten Spira Kattungar till salu Kattungarnas uppväxt

Som minsta kattungen i kullen har Spira hittat sin egen taktik

Kattungen Spira föddes som nummer fem i kullen på sex kattungar. Med en vikt på 82 gram var Spira minstingen.

82 gram är inte speciellt lite för en nyfödd kattunge. Men i en kull där de andra kattungarna vägde rätt mycket, med födelsevikter på mellan 95 till 118 gram, var Spira betydligt mindre.

Matte var i början lite bekymrad för att de andra större kattungarna skulle knuffa bort lillsyrran så att hon inte skulle få tillräckligt med mat. Därför lyfte ibland matte upp lilla Spira så att hon fick ligga i mattes hand och dia. Ovanför de andra sparkandes kattungarna. Då fick Spira tag i en spene utan att behöva trängas. Det var mest de första dagarna lilla Spira behövde extra hjälp.

Även om hon fortfarande väger minst och har vikten emot sig, så är Spira en stark liten rackare. När de andra kattungarna använder sin tyngd för att mota bort syskonen och sparkar sig fram till bästa positionen har Spira hittat en annan taktik. Som en liten mullvad kryper hon under syskonen, eller rakt genom kattungehögen tills hon hittar en spene.

Spira är en liten kattungefröken som klarar sig rätt bra själv. Matte kan fortfarande inte låta bli att ge den söta minstingen en liten extra hjälp på traven mot syskonen ibland, och flyttar upp henne till en bättre position. Men idag är inte Spira lika tacksam. Hon vill välja sin egen spene och inte ta den matte placerar henne framför. Spira kör sitt mullvadtrick dit hon själv vill.

Drygt två veckor ung väger Spira nu 265 gram.

image

image

image

image

Mer information om Spira finns på sidan Kattungar till salu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *