Kategorier
Katten Astrid Katten Elsy Katten Guldklimp Katten Spira Kattungar till salu Kattungarnas uppväxt

Se skillnad på de röda kattungarna

Direkt när kattungarna föddes vägde matte in dem och skrev ned anteckningar som skulle hjälpa till att minnas vem som var vem. En svart kattunge och en sköldpadda var lätt att särskilja från de andra kattungarna. De fyra röda kattungarna var svårare att hålla i sär i början. Vid en första anblick kan de se lika ut, men alla kattungarna har olika karaktärsdrag, både utseendemässigt och till sättet. På bilden ovan är kattungarna precis två veckor gamla.

Guldklimp

Guldklimp kattunge Norsk skogkatt Stockholm
Guldklimp

Guldklimp är den enda killen bland de röda kattungarna. Efter att  ha diat friskt i två veckor är han nu rund och go. I dagsljus kan man se att Guldklimp och Glimta har en liknande röd nyans som skiljer sig mot de andra två. Guldklimp har vita kanter på öronen, ett tecken på att han har silver i sig. Guldklimp är lite ljusare i ansiktet. Svansen är kraftig och man ser några av ränder på den ovanifrån. Kattungen är snabb på att kravla och har rejäla klor fastän han bara är två veckor. När Guldklimp jamar känner man igen honom på lätet, ett markant pipande som inte går att ta fel på.

Preliminär EMS-kod: NFO ds 22

Spira

Spira norsk skogkatt
Spira

Spira var minstingen i kullen när hon föddes. Spira är fortfarande den minsta kattungen  även hon växer snabbt. Spira tar minsann för sig, från att tidigare lätt har blivit borttryckt från spenarna av de större kattungarna trycker hon nu friskt tillbaka för att få som hon vill. Hon må vara en liten kattunge-fröken, men hon är en bestämd sådan. Spira har en läcker röd skarp färg som är otroligt fin i dagsljus. Dessutom har hon en vitt i sig. Spira har fina mörkröda teckningar i ansiktet och stora pigga ögon.

Preliminär EMS-kod: NFO d 09 24

Glimra

Glimra två veckor ung Norsk skogkatt
Glimra

Glimra har samma läckra röda skarpa färg som Spira har och som syns i dagsljus. Glimra är lätt att känna igen på den mörka röda svansen med den vita svanstippen. Hon har mörkröda fina teckningar i ansiktet och stora pigga ögon. Tassarna är ljusa. Glimra är en väldigt gosig tjej, som gillar när matte kliar henne på  magen.

Preliminär EMS-kod: NFO ds 24

Glimta

Norsk Skogskatt, kattungen Glimta två veckor
Glimta

Glimta är den lilla coola tjejen som har en mörk fläck på huvudet och något lite mörkare svans. Glimta har ett otroligt fint ansikte, som är markant trekantigt med stora pigga ögon. Ett ansikte som skiljer sig lite från de andra röda kattungarna på formen och som påminner om kattpappans. Hon har ljusare drag i ansiktet. Glimta är också en bestämd kattunge-fröken som vet vad hon vill. När det är dags att dia är hon snabb på att klättra över syskonen dit hon vill och ser till att få sin plats. Glimra är nyfiken och utforskar gärna saker genom att lukta på dem.

Preliminär EMS-kod: NFO ds 23

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *