Kategorier
Norska skogkatter

Tjejen och Stoy hemma igen efter sommarlovet

Flera sommarveckor har skogisarna Tjejen och Stoy tillbringat på semester hos gammelmatte som är en trogen och van kattvakt och som känt dem sedan de var kattungar. Där blir de bortskämda och stortrivs. För där kan de alltid gå upp jättetidigt och peta på gammelmatte som oftast snällt går upp och ger dem mat även om klockan är alldeles för tidigt på morgonen. Och har man riktigt tur – som Tjejen och Stoy för det mesta verkar ha – så kan de även få gammelmatte att släppa ut dem på balkongen redan vid si sådär halv sju på morgonen. Gammelmatte har även en tendens att ge dem extra god mat med många mumsbitar.

Tjejen gillar att gå ut på promenad i sele med gammelmatte, för där gammelmatte bor finns det många andra katter i området vilket är spännande. Och där finns både parker och bostadsområde att promenera i. Några av de andra katterna i området har Tjejen riktigt bra koll på, som huskatterna Trissen och Dessie. Tjejen ville denna sommar väldigt gärna bli bättre kompis med Dessie som hon fick syn på under en promenad. Men trots att Tjejen tålmodigt väntade på att Dessie skulle vilja närma sig henne (vilket är ovanligt för att vara Tjejen) verkade önskan inte vara helt ömsesidig. Dessie är en liten nätt katt och bredvid henne ser Tjejen rätt högväxt ut. Kanske är intresset hos Dessie större vid katternas nästa besök.

Och så får de mycket kärlek hos gammelmatte förstås vilket nog är det bästa av allt när katterna är där. Det senare får de i och för sig hemma också. 

Dessutom har vi blivit med sommarhus och de två skogisarna har i sommar fått testa att vara på landet. Det var en helt ny upplevelse för dem att på kvällen titta ut genom fönstret och upptäcka att det var kolsvart utanför. För bor man som de vanligtvis i stan är det alltid något ljus utanför fönstret, även mitt i natten. Att det var mörkt tyckte katterna var spännande och tittade fokuserat ut och med sina kattögon troligen såg något matte inte såg.

Tjejen tycker ju att i princip alla nya platser är intressanta att utforska och sprang runt utanför sommarhuset åt alla möjliga håll för att hinna se så mycket som möjligt. Hon hann även testa att klättra upp i några träd. Stoy föredrog att passera tomten snabbt för att istället promenera i skogen utanför tomtgränsen. Är man en norsk skogkatt så är man, och de svenska skogarna fungerar alldeles utmärkt de med. 
Det blev en kort vända i sommarhuset för katterna denna gång och matte ser fram emot att ta med dem dit fler gånger. 

Men nu är Tjejen och Stoy hemma i lägenheten i Stockholm igen. Då måste de förstås omedelbart ut på balkongen för att se att allt är sig likt. De kom tillbaka igår och hittills har vi nog hunnit att vara ute 4-5 gånger. Extra intressant just nu verkar växthuset vara. Men man blir trött av att resa och utforska också, så rätt mycket tid har även spenderats inomhus på katternas favoritsovplatserna.

Norska skogisen Tjejen
Norska Skogkatten ”Tjejen”

Skogisarna Tjejen och Stoy vid växthuset på balkongen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *