Kategorier
Katten Spira Norska skogkatter

Skogisen Spira är charmig men tuff

Jag minns det som igår när Spira var en liten kattunge här hemma, även om det var så länge sen som 2013 hon föddes. Hon var minstingen i en kull av sex kattungar och jag stödmatade henne den första veckan för att vara säker på att hon skulle få tillräckligt mycket mat i sig. När hon diade hos kattmamma Tjejen fick hon ligga i min hand för att inte hon skulle bli bortknuffad av de större kattungarna.

Så fort Spira blev lite äldre och fick lite mer krafter i kroppen blev hon en riktig tuffing. Även om hon fortfarande var liten till växten, jämfört med de andra kattungarna, så var hon stark i nyporna och riktigt bra på att klättra. Hon lyckades flera gånger ta sig upp på platt-tv:n och stod där och balanserade. Hennes favoritkompis var kattbrochan Skimmer. Eftersom Skimmer var störst i kullen kan ni ana vilken tuffing Spira var eftersom hon höll samma tempo som han gjorde. Skimmer och Spira var ibland ”på rymmen” när de som kattungar ville utforska världen vilket i deras fall betydde lägenheten.

Spira var en bedårande röd Norsk skogkatt då och är lika söt fortfarande. Det uppskattas när nuvarande ägarna då och då skickar en bild eller rad om dem. Så att en gammelmatte får se hur det är med dem. Nu är skogisen Spira tre år gammal.

Spira med sin kompis Sigyn.
Här är Spira med sin kompis Sigyn.

Nu har jag fått dessa fina två bilder av Spira från hennes matte. Och Spiras matte hälsar att Spira fortfarande hänger i platt-tv:n när hon vill ha uppmärksamhet. Och att hon är en charmig tuff katt men med egen vilja. ❤

Skogisen Spira 0 till 3 år gammal:

Skogien Spira 0 till 3 år.
Spiras utveckling 0 till 3 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *