Kategorier
Kattungar till salu Norska skogkatter

Stamtavlorna är en kvalitetssäkring

Nu har stamtavlorna kommit för alla kattungarna! Alltså själva pappersstamtavlan som visar att kattungarna är registrerade som äkta Norska skogkatter. Att de är raskatter.

Pappersstamtavlan hänger sedan med i resten av kattungarmas liv. Den innehåller information om kattens namn, registreringsnummer, kattras, färg, kattens föräldrar, uppfödare etc.

När kattungarna blir äldre ska här även föras in information om veterinärens besiktning och kattens id-märkning och de nya kattägarnas namn.

Även vuxna katter får nya noteringar i sin stamtavla. Kattungarnas kattföräldrar har exempelvis veterinärens noteringar och intygande i sina stamtavlor att de har blivit besiktigade och uppfyller de krav som ställs på dem av SVERAK för att vara kattföräldrar.

Har du inte en äkta stamtavla kan du inte ställa ut din katt på kattutställningar som raskatt.

Det är många katter som säljs som raskatter och renrasiga Norska skogkatter fast det inte är det. Och köparen upptäcker först detta i efterhand. Som kattköpare ska du därför vara noga med att du köper från seriösa uppfödare och att du får en stamtavla i samband med köpet. Stamtavlan är en kvalitetssäkring, på flera olika sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *