Kategorier
Kattungar till salu

Priset på kattungarna

Jag en del frågor om priset på kattungarna. All köpinformation står på sidan ”Kattungar till salu”. Det viktigaste finns även inklippt nedan.

När du köper en kattunge kommer den att vara:

  • En renrasig norsk skogkatt med stamtavla
  • Registrerad (stambokförd)
  • Veterinärbesiktigad
  • ID-märkt (chip)
  • Grundvaccinerad mot kattpest och kattsnuva

Därför är det viktigt med stamtavla

Många katter som säljs som raskatter och renrasiga Norska skogkatter fast det inte är det. Och köparen upptäcker först detta i efterhand. Som kattköpare ska du vara noga med att du får en stamtavla i samband med köpet, den visar bland annat att katten är registrerad som raskatt. Är en katt inte stambokförd så är det en huskatt, oavsett hur den ser ut och  vilka som är kattföräldrarna. Alla kattungarna som du köper via mig är registrerade och köparen får pappersstamtavlan med sig.

Pris och bokning

En kattunge kostar 6000 kr. När du tingar en kattunge betalar du en handpenning på 1500 kr och SVERAK:s “Avtal vid tingning av katt” används.

Ålder när kattungen flyttar

En kattunge får tidigast flytta till sitt nya hem när den är 12 veckor enligt SVERAK. Kattungarna är födda den 19 oktober 2013 och hämtas i Stockholm när de är 12-14 veckor, det vill säga tidigast den 11 januari 2014. Exakt dag och tid för hämtning sker enligt överenskommelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *