Kategorier
Norska skogkatter

I otåliga väntans tider – när kommer kattungarna?

När kommer de där kattungarna egentligen? Otåliga matte spanar efter tecken, och vännerna börjar slå vad om födelsedatum.

Varje dag väger jag den blivande kattmamman Tjejen för att se hennes dagsvikt. Över 1,6 kilo har hon hittills gått upp. Om man ska tro det där med att en katt går upp cirka 250 gram per kattunge så väntas här 6 kattungar.

Än har Tjejen inte börjat att ”boa in sig”, som vissa påstår att de börjar med några dagar innan kattfödseln. Först igår kände jag en kattunge sparka för första gången när jag försiktigt höll handen mot kattmagen. Varje dag när jag kommer hem från jobbet så kommer en tjock härlig och glad liten katt springandes emot mig för att hälsa mig välkommen hem. Varje dag så spanar jag genast in magen som är lika rund som tidigare.

Även mina kompisar väntar otåligt på att kattungarna ska komma. Idag slog Karin vad om att Tjejens kattungar först ska komma den 25 oktober. Själv tror jag dock på lite tidigare. Jag hoppas i alla fall det.

norsk skogkatt, norsk skogskatt
Norsk skogskatt, 1,5 månad gammal.

Den enda som inte verkar vänta på kattungarna är Stoy, som inte alls förstår att han ska bli pappa. Han tycker att den blivande kattmamman är lite tråkig ibland när hon inte vill busa fullt lika mycket som tidigare. Oj vad överraskad han snart ska bli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *