Kategorier
Kattungar till salu Kattungarnas uppväxt

Lilla kattunge – är du en hane eller hona?

En liten katt-hane, en dag gammal.
En liten katt-hane, en dag gammal.

Små bedårande nyfödda kattungar! Men vem är hane och vem är hona? Matte stirrar kattungarna i baken för att försöka lista ut det, men känner sig minst sagt tveksam.

Att veta om de är hanar eller honor är inte det lättaste. Småmissarna tycker inte att det är jätteskoj att vridas och vändas på för att matte ska kolla dem i baken. Helst vill de tillbaka till härliga, varma och snälla kattmamma och piper lite ynkligt när matte lyfter upp dem och gör sina försök att lista ut det. Matte förstår dem fullständigt, blinda som kattungarna fortfarande är funderar de säkert över vad som händer.

”Hanarna har ett längre avstånd mellan könsdelarna än honorna.” Så långt är jag med. Men vad är egentligen långt på en liten krabat på så där tio centimeter? En millimeter hit och dit ska avgöra så att jag säljer en hona till en ny ägare och inte en hane. Det är viktigt att det blir rätt.

Efter mycket funderande har jag anlitat extra bedömning av kattexperterna Lilly och Inger. Tur det finns hjälpsamma kattälskare. Bilder på kattbakar har mailats men nu väntar jag på att de ska komma hit för den slutliga katt-baks-bedömningen.

Könet på några av kattungarna är i alla fall säkert. En sköldpadda kan bara vara tjej, så en kattunge var lätt att könsbestämma. En kattunge var välväxt där nere, så det check på kille.

Bilderna på kattungar till salu har publicerats, mer information om kön och mönster kommer inom kort!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *