Kategorier
Katten Skimmer Katten Spira Kattungarnas uppväxt

Kattungarna på rymmen

Kattlekhagens väggar räcker inte för att hålla kattungarna instängda. Svarta Skimmer var den första kattungen att klättra uppför de 65 cm höga nätväggarna som omger kattlekhagen. Han stod balanserades på kanten, stolt över sin bedrift.

Spira, den minsta röda honan i kullen,  kom uppklättrandes någon minut efter Skimmer. Spira var den var den första att lista ut hur hon sen skulle ta sig ned på andra sidan. Skimmer härmade och tog sig ned han också. Spira och Skimmer, den största och minsta i kattungen kullen, gick sen på upptäcktsfärd tillsammans. Resten av kattungarna satt kvar inne i kattlekhagen och kikade på dem genom nätet, pipandes för att de också ville komma ut i friheten.

Det var för tre dagar sen. Idag är kattungarna fem veckor unga och alla har lärt sig att klättra uppför väggen och rymma. De måste klättra, för de kan ännu inte hoppa och använda sig av pallen som står i kattlekhagen med två trappsteg. Den som kattföräldrarna använder sig av. Men kattungarna har de starka ben och klor att grabba tag med och är duktiga på att klättra.

Efter att ha varit ett på rymmen på var sitt håll har de  hittat sin favoritplats att samlas på. Ett liten utrymme på några decimeter, mellan soffan, en pelare och en pall har blivit mötesplatsen. Dit går kattungarna när de är trötta och lägger sig ned för att vila. Då kommer kattmamman dit och diar dem. Det är rätt trångt när de alla ska få plats.

Sen lyfter matte in dem i kattlekhagen igen, och då är de rätt nöjda att få sova en stund på en plats de väl känner till. Tills det är dags att ge sig ut på rymmen igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *