Kategorier
Kattungarnas uppväxt

Kattungarnas utveckling vid 10 veckor

Kattungarna har hunnit att fylla tio veckor. De växer och blir smidigare för varje vecka.

Kattungarnas förmåga att klättra har varit bra i flera veckor, och nu börjar även balanssinnet bli bättre utvecklat. Häromdagen promenera plötsligt en liten röd kattunge uppe på platt-tv:n. Hon hade inga problem med balansen och hade alltså även lyckats att klättra upp på den. Att Norska Skogkatter är välkända för att vara duktiga klättrare märks redan.

Hoppar långt

Kattungarna börjar kunna hoppa längre avstånd. Igår slog en kattunge rekordet hittills, och hoppade cirka 80 centimeter mellan två bord Men däremot kan de än inte hoppa så högt uppåt än. Då använder de om möjligt istället kraften i frambenen och grabbar tag i något med klorna och klättrar/drar sig upp istället.

Intresserade av omvärlden

De tycker om att ligga i fönstret.  Elementet under värmer. Men där kan de också spana genom fönsterglaset. De har blivit mer intresserade av omvärlden. Ibland ligger alla sex kattungarna i ett och samma fönster, tätt tillsammans så gott de nu får plats.

Ögonfärgen

Ögonfärgen förändras fortfarande på kattungarna. Kattpappan har mörk bärnstensfärgade ögon och kattmamman har ljusare gula.  Det ska bli spännande att se vilken färg kattungarna slutligen får. På bilden ser vi kattungen Guldklimp som vid tio veckors ålder har en gulgrå färg.

Invägning vid 10 veckor

  • Spira 1130 gram
  • Guldklimp 1360 gram
  • Virvla 1330 gram
  • Skimmer 1550 gram
  • Glimra 1370 gram
  • Glimta 1380 gram

Kattungarna äter fast föda, men vill fortfarande mysa  med kattmamman och diar ibland.

Sen är de mest som kattungar ska vara; busiga, gosiga och redo att utforska världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *