Kategorier
Katten Guldklimp Norska skogkatter

Katten Guldklimp är en sann gourmand

Guldklimp i nya hemmet. Fotograf Eva T
Guldklimp som herre på täppan. Fotograf Eva

Det är roligt att få rapport om de utflyttade kattungarna av deras nya hussar och mattar. Att få veta att de mår bra,  vilka upptåg de hittar på och hur deras personligheter utvecklas.

Guldklimp är nu fyra månader och nog mer omhändertagen och bortskämd än de flesta katterna. Vilket han är värd. Han har varit hos sin familj i fem veckor är redan en omtyckt familjemedlem och är full av bus och vill ha uppmärksamhet. Men Guldklimp var världens goaste kattunge när han fortfarande bodde med sin kattmamma och kattpappa, så jag tror mig veta att han ger mycket härlig kärlek tillbaka.

Igår fick jag en extra utförlig beskrivning av honom, vilket jag delar med mig lite av här:

Matte berättar om Guldklimp:

”Klimpen är en stor kille nu, väger över två kilo och med en enorm aptit på allt ätbart, han har torrfoder framme hela tiden, men det använder han mest som leksaker, det vill säga hoppar ner i skålen från långt avstånd, ser alla kulorna sprida sig över golvet för att sedan jaga dom… bäst tycker han om sådant som inte är kattmat, sådant som man bara får ibland 😉

Vi har kvar samma våta kattmat som du hade och det är hans basföda nu, men förutom det har han utvecklat en enorm aptit på leverpastej, skinka, bacon, lax i ugn och falukorv, för att inte tala om tonfisk, en liten ovanlig favorit är också glass (men bara strawberry cheeecake från Hägen Daas)..

Guldklimp är en sann gourmand.

Han har verkligen vuxit, inte bara fysiskt men även som katt, han är ingen liten kattunge längre, han är en ung stolt tonåring, med allt vad det innebär. Han är busig och intensiv, leker mest hela tiden, och hans favorit är fortfarande det lilla papperspåskägget, alternativt att leka tafatt med mina söner.

Han är otroligt snabb och springer som vinden genom huset, tar trapporna i två skutt och klättrar precis överallt. Han gillar också att jaga vattendroppar i duschkabinen, och verkar inte ha något emot att bli våt.

Men hans nya grej, det är att gå ut…

Vi går ut med honom minst fyra ggr per dag, just nu med sele och ett väldigt långt koppel, men när han är kastrerad och lite större så ska han få gå ut själv.

Han älskar det, han snusar, han spanar på fåglar, han ligger och väntar på möss som inte finns vid hål i gräsmattan, och han har precis börjat klättra i träd, i går kväll klättrade han även ner, vilket var skönt att se att han kunde.

När han är ute så springer han så fort att vi inte har en chans att hänga med, så det är bra att vi har ett långt koppel. Han älskar att apportera, vi kastar något och han rusar efter och hämtar. Han kommer att bli en jägare av stora mått och jag gissar att så fort han får gå ut själv så kommer han ta med sin mat hem genom kattluckan, vilket inte är något som jag direkt ser fram emot, men jag vet ju att det kommer. .”

”Han är underbar, och vi älskar honom, han är dessutom extremt gosig och kelig mellan sina intensiva lekstunder. Fredagsmys i soffan verkar han tro att han själv har uppfunnit och hänger gärna i en hög med resten av familjen.”

Stort tack Eva för denna fantastiska beskrivning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *