Kategorier
Kattleksaker Tips

Favoritleksaken bland katterna är den knöliga studsbollen

Favoritleksaken just nu bland katterna är den knöliga studsbolken. Men inte när de leker själva utan när de vill att matte ska aktivera dem.

Så matte kastar upp studsbollen i luften och katterna försöker fånga den på studset. Att den är knölig gör att den inte alltid studsar rakt upp utan kan fara åt alla möjliga håll. Det är extra skoj, tycker katterna.

Efter 5-10 minuter är katterna trötta för denna omgången. Men snart vill de leka igen.

Bollen kostar runt 10-15 kr/studsbollen och den är värd pengarna om man sen tar sig tiden att leka med katterna. Flertalet bollar ligger under soffan. Eftersom bollen kan studsa åt alla möjliga håll kan vara svårt att se var den tar vägen, och kan det vara värt att köpa flera bollar.

Det finns en liknande variant som är något större och betydligt hårdare som inte alls är lika populär bland katterna. Troligtvis eftersom den på grund av sin hårdhet kan göra lite ont för katterna att få på sig. Så jag rekommenderar den mjukare varianten. Den låter även mindre när den studsar.

På bilden är det de rosa lite mindre mjukare studsbollarna som rekommenderas. Bollen som är orange till höger på bilden är den hårdare varianten, som inte rekommenderas. Båda varianterna av studsbollarna finns i flera olika färger, så känn på den ordentligt så du köper rätt variant.

Eftersom små kattungar kan ha svårt att följa snabba rörelser uppe i luften tror jag dessa bollar funkar bäst på vuxna katter, eller kattungar äldre än 15 veckor

Ett svar på ”Favoritleksaken bland katterna är den knöliga studsbollen”

Jag har fått frågan om var man kan köpa dessa studsbollar. Jag har köpt dem på två ställen. Styckesvis på djuraffären på Kungsgatan i Stockholm. Och i 4-pack på Sofo Pets på Södermalm.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *